10.1 Not showing tags on hard links files in different directories correctly.

jimmy.aitken's Avatar

jimmy.aitken

20 Jul, 2021 01:37 PM

Hard linked files are not showing their tags correctly.
To duplicate:
1. touch file1
2. mkdir dir
3. ln file1 file2 dir/file1
4. ls -li file1 file2 dir/file1 (shows they are the same file)
Expand the directory in Pathfinder to see all the files.
No change the tags on file2 via the right click to anything

file1 and file2 have updated tags, but dir/file1 is not
leave the directory and come back and the tags are reported correctly.

Finder shows the correct information on all the files.

See attached screenshot.

  1. Support Staff 1 Posted by Path Finder Sup... on 20 Jul, 2021 04:19 PM

    Path Finder Support Team's Avatar

    Hi Jimmy,

    I appreciate the report. Could you please specify if the behavior remains even after you reload Path Finder?

    Also, please send us a sample (a snapshot) of Path Finder process in a separate file. This will enable us to analyze what happens with the application.

    Here's how to get it:
    1. Open Path Finder and reproduce the problem. If the problem is dynamic (e.g. unexpected action result), please try reproducing it during the sample collection.
    2. Open Activity Monitor from the /Applications/Utilities folder.
    3. Select Path Finder in the process list. To help making a selection, type "Path Finder" in the Filter field.
    4. Click the Sample Process button in the toolbar - this will open a new window entitled "Sample of Path Finder" and a sample of the process is collected.
    5. Click Save and save the sample file.
    6. Close (Command-W) the Sample window opened in step 2.
    7. Send the sample file saved in step 5 to us.

    Looking forward to your reply!

    Best Regards,
    Mary
    Path Finder Support Team

  2. Path Finder Support Team closed this discussion on 20 Jul, 2021 04:19 PM.

  3. jimmy.aitken re-opened this discussion on 20 Jul, 2021 06:19 PM

  4. 2 Posted by jimmy.aitken on 20 Jul, 2021 06:19 PM

    jimmy.aitken's Avatar

    The problem does not persist after I quit and start Pathfinder again. It
    also goes away if I move out of the directory area and then move back in
    again.

    Akso, the Get Info on the file shows the correct information, but the main
    window is incorrect.

    Attached is a screen shot of the Get Info showing the tag set, but not in
    the Pathfinder main window. Aso attached is the process dump
    you requested.

    Does the problem not appear when you run the steps given below? It is 100%
    reproducible for me when doing this.

    Thanks,
    jimmy

Reply to this discussion

Internal reply

Formatting help / Preview (switch to plain text) No formatting (switch to Markdown)

Attaching KB article:

»

Already uploaded files

  • Screenshot_2021-07-20_at_14.19.35.png 980 KB

Attached Files

You can attach files up to 10MB

If you don't have an account yet, we need to confirm you're human and not a machine trying to post spam.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac